Historie

Egro bestaat al meer dan 50 jaar. Oprichter Jan de Groot begint zijn eerste poelierszaak in Utrecht. Hij slacht zelf zijn wild en onderscheidt zich door geportioneerde producten aan te bieden. 

Dé wildspecialist

Zijn aanpak is succesvol. Al snel opent Jan de Groot meer poelierszaken in Utrecht. Hij heeft een goede neus voor de (wild)handel en koopt direct in bij de bron. Hij is dé wildspecialist en zet in die tijd wild letterlijk en figuurlijk in Nederland op de kaart.

Productie en groothandel

In de jaren 80 breidt Egro uit met een eigen uitsnijderij aan de Hudsondreef in Utrecht. Egro verkoopt rond 1995 de poelierszaken en slagerijen om zich verder toe te leggen op de productie en groothandel. Al gauw is de uitsnijderij te klein. In 2002 neemt Egro een uiterst modern productiebedrijf in gebruik aan de Tennesseedreef in Utrecht. Hier is Egro nog steeds gevestigd.

Uitbreiding van het assortiment

Erald de Groot treedt met Egro in de voetsporen van zijn vader en start in 1994 een groothandel in vis en vlees. In 2006 verhuist Erald met zijn bedrijf naar de Tennesseedreef in Utrecht. Egro levert vanaf dan een totaal assortiment wild, vlees, vis en gevogelte. In 2011 verlaat Erald het bedrijf. Hij legt zich verder toe op de in- en export van vis. Jan de Groot zet het bedrijf voort. Intussen tellen de jaren en zoekt hij een opvolger. In november 2013 neemt Bart Jan Wijsman Egro over.

Vernieuwing

Met zijn horeca-achtergrond en ervaring leidt Bart Jan Wijsman Egro naar een volgende, nieuwe fase in zijn bestaan. Met veel inzet werkt het hele team aan vernieuwing, maar met behoud van het vertrouwde Egro-karakter.

 

egro-pand

bart-jan-wijsmanInspiratie

Bart Jan Wijsman: “Mijn ambitie is uw verwachtingen te overtreffen. We denken graag met u mee, zodat u zich op diverse fronten kunt onderscheiden in de markt. Wij combineren een scherpe prijs met constante, goede kwaliteit. Daarnaast inspireren we u en delen we met u onze specialistische kennis van wild, vlees, vis en gevogelte.”

jan-de-groot

Vertrouwen

Jan de Groot: “Met veel vertrouwen heb ik mijn bedrijf na meer dan 50 jaar overgedragen aan Bart Jan Wijsman. Ik blijf Egro graag adviseren, vooral op het gebied van wild, waar nog steeds mijn passie ligt.”