Specialiteiten

DE VEGETARISCHE KOE

Omdat er niet iedere keer vlees op het menu hoeft te staan, heeft Egro ook een vegetarisch assortiment voor u. Onder de naam DE VEGETARISCHE KOE ontwikkelen we steeds meer vegetarische producten van top horecakwaliteit. Op dit moment is onze Vegaburger met jalapeno een groot succes. Maar ook onze vega pizza en vega kipburger zijn een mooie aanvulling op uw menukaart.


HOLY GOODNESS

Staat voor een breed vleesassortiment dat wordt gegaard in de speciaal hiervoor uit de USA aangeschafte Southern Pride Smoker. In deze Smoker wordt het vlees bereid op open vuur en geven we het vlees de tijd (soms wel tot 18 uur) om heel langzaam te garen op een lage temperatuur waardoor er een malsheid ontstaat die op geen andere manier te evenaren is. Naast klassieke producten zoals spareribs en kalfssucades, garen we bijvoorbeeld ook pulled pork en pulled chicken, roasts en briskets. Omdat de chef samen met zijn keukenbrigade vaak al de handen vol heeft aan de dagelijkse werkzaamheden en soms ook niet de apparatuur beschikbaar heeft om producten urenlang te laten garen, biedt het Holy Goodness assortiment uitkomst.

Doordat het vlees volgens vaste procedés in professionele apparatuur wordt bereid, bent u verzekerd van een constante kwaliteit en hoeft u alleen nog maar de ‘finishing touch’ aan deze smaakvolle en hoogwaardige Holy Goodness producten toe te voegen. Vlees roken is een vak apart. Ieder product vraagt een andere manier van marineren. Het gebruiken van olie, dry rub of kruiden beïnvloedt de smaak. Maar ook de gebruikte houtsoort is van belang. Egro is trots op het Holy Goodness assortiment dat we aan een steeds groter wordende klantengroep leveren. Niet alleen chef koks werken graag met Holy Goodness producten maar ook de vakjury van de landelijke Slagersvaktentoonstelling bekroonde onze runderbrisket en pulled pork met goud.


oma bart’s boerderijkip

Onze populaire Oma Bart’s boerderijkip komt in veel varianten. Van rauw, gemarineerd, smoked tot sous-vide gegaard. Er is altijd een Oma Bart’s kip die bij uw specifieke wensen past. En hebben we uw ideale kip nog niet in ons assortiment en is het volume groot genoeg, dan maken we de Oma Bart’s kip volgens uw specifieke recept. Wilt u een Biologische kip, een Beter Leven kip of een reguliere kip? Egro heeft alle varianten in huis en bereidt deze op diverse ambachtelijke manieren, zodat de door u gekozen kip perfect past bij uw werkwijze en budget. Naast grill-kippen hebben we onder andere kipburgers, kipsate, pulled chicken, chicken wings en traditioneel in huis gerookte kipfilet. Deze laatste is net als een aantal Holy Goodness producten door de vakjury bekroond met een gouden ster tijdens de landelijke Slagersvakbeurs.


meat store

De interesse in dry aged vlees groeit nog steeds. Vandaar dat Egro er voor heeft gekozen om in haar eigen dry aged kasten een breed assortiment premium rundvlees onder de naam Meat Store te laten rijpen. Met veel zorg selecteren we het vlees dat in aanmerking komt voor het dry aged proces. Dagelijks contro

leren we de wijze waarop het droogproces plaatsvindt en we maken afspraken met onze klanten over de wijze waarop zij het Meat Store assortiment graag willen ontvangen. Dry aged vlees van de Meat Store geeft een extra dimensie aan de menukeuze die u uw gasten geeft en zal door de echte vleesliefhebber zeker gewaardeerd worden.


BUTCHERS

Butchers is het vleeswarenmerk waarin een breed assortiment vleeswaren en charcuterie opgenomen is. De vleeswaren zijn erg populair bij lunchzaken en hotels en ons brede charcuterie assortiment past perfect bij een aperitief of bij tapas. Het Butchers assortiment wordt zowel gesneden als ongesneden aangeboden, zodat u altijd de keuze heeft afhankelijk van de apparatuur en de tijd die u in uw keuken beschikbaar heeft.


INTO THE WILD

Egro is meer dan 50 jaar geleden ontstaan uit een aantal poelierszaken. Nog steeds verheugen we ons erop als het wild seizoen weer voor de deur staat omdat hier niet alleen onze ‘roots’ liggen maar ook onze passie. Tijdens het wildseizoen levert Egro een breed wildassortiment dat zowel uit binnen- als buitenland komt. Naast het traditionele wild maken we ook ieder jaar weer een aantal wildspecialiteiten waar veel chef koks graag mee werken. Onze wildpepers en wildpate’s zijn bij veel Egro klanten geliefd en deze presenteren we dan ook met trots.


pier24

Tot voor kort bood Egro ook een breed visassortiment aan. Egro wordt in de horecamarkt vooral gezien als slager, daar liggen immers ook onze ‘roots’. De meeste chefs kopen graag hun producten in bij een specialist. Juist daarom is Egro eind 2016 een samenwerking aangegaan met de gespecialiseerde visgroothandel PIER24 die gevestigd is in hetzelfde pand als Egro. PIER24 levert een breed visassortiment dat bestaat uit verse vis, schaal- en schelpdieren, gerookte vis, diepgevroren vis en visdelicatessen. PIER24 beschikt over een eigen visrokerij, homaria en een productieruimte. Alle verse vis wordt dagelijks op de visafslag in IJmuiden ingekocht waardoor de top kwaliteit vis binnen 24 uur na de vangst op het bord van de gast kan liggen. Visspecialist Jacco de Haan en zijn team zien er dagelijks op toe dat de klanten een goede en constante kwaliteit vis ontvangen, tegen een scherpe prijs.