kreeftfoto

Bereiding:
Eenvoudiger kunnen we het niet maken. We hebben de kreeften namelijk precies 8 minuten (conform Chinese wijsheid) afgekookt in een krachtige court bouillon. Het enige dat jij hoeft te doen is wat gereedschap te pakken om het vlees uit de schaal te halen. Serveer er wat aangemaakte salade bij maar vooral de eigen gemaakte mayo niet vergeten. Als dat teveel moeite is raden wij Hellmann’s of Devos & Lemmens mayonaise aan!

Nog een paar vertalingen van het woord mayonaise:

  1. mayonaise =Masjenèès (Tilburgs)
  2. mayonaise =majenèhs (Heerlens)
  3. mayonaise =makkenaes (Roermonds)
  4. mayonaise =mannaize (Lopiks)
  5. mayonaise =mazzenaize (Roeselaars)
  6. mayonaise =minais (Alblasserdams)
  7. mayonaise =muhnézuh (Wagenings)
  8. mayonaise =trekzalf (Voorthuizens)
  9. mayonaise =zalf (Brabants)
  10. mayonaise =zalluf, maajow (Haags)