coquilles gerecht

Zacht en zoet, delicaat en chic, met werkelijk alles te combineren en -niet geheel onbelangrijk- binnen no-time klaar.

Voor het karamellaagje:
1 el. limoensap
3 el. bruine suiker
1 tl. vissaus
1 tl. sojasaus

Voor de saus:
sap van 1 limoen
300 ml. visbouillon
2 el. honing
2 el. lichtbruine basterdsuiker
4 schijfjes limoen
2 bosuitjes in dunne ringen
1 el. maïzena

Bereidingswijze:
Bestrooi de coquilles met peper en zout. Wentel ze door de bloem, klop het teveel er voorzichtig af. Bak ze in hete olie 2 minuten per kant mooi bruin. Dek af met aluminiumfolie. Verwarm de ingrediënten voor het karamellaagje  op laag vuur, tot de suiker is gesmolten. Bak hierin de coquilles aan 2 kanten gaar.
Breng intussen de ingrediënten voor de saus behalve de maïzena aan de kook. Bind met maïzena tot een mooie saus. Verdeel de coquilles over de schelpen, giet de saus erover. Garneer met zeekraal, rode ui of tomaat slices.