wagyukingcrab

Bereiding king crab legs
We hebben de poten al voor je in de lengte doorgezaagd, want dat is eigenlijk het lastigste bij het bereiden van dit gerecht. Verder komt hier de Wijsman boter om de hoek kijken. Smelt de boter in een pannetje, voeg zeezout, grove peper en een beetje cayennepeper naar smaak toe. Knijp 2 tenen knoflook en een beetje citroensap in de geklaarde boter en laat dit even zachtjes pruttelen. Leg de getempereerde (ook wel ontdooide, maar dat klinkt niet chique…) king crab legs op een bakplaat en smeer de aangemaakte boter met een kwast over de poten. Verwarm de poten in een voorverwarmde oven 10 minuten op 150 graden en dan kan het smulfeest beginnen.

Bereiding Wagyu ribeye
Dit vlees is werkelijk een klasse apart. De marmering zorgt voor een unieke smaakbeleving. Wij hebben gekozen voor een Australisch Wagyu met een marmeringschaal van 6-7. Dit is nog redelijk betaalbaar en is absoluut een stuk vlees dat je toch zeker eens in je leven moet hebben geproefd.
Wagyu is een Japans runderras en is gitzwart van kleur. In Japan worden deze runderen keizerlijk groot gebracht en gaat de mythe rond dat ze dagelijks bier te drinken krijgen en gemasseerd worden. In ieder geval is de liefdevolle behandeling te proeven en zal deze delicatesse je zeker gaan verrassen.

We hebben de steak net even iets dikker gesneden zodat je het vlees optimaal kan bereiden. Je kan deze ribeye zowel in de pan als op de BBQ bereiden. Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen. Breng vervolgens met een beetje vers gemalen peper de steak op smaak. Natuurlijk mag je ook de Treager steakrub gebruiken, maar dat heeft deze steak eigenlijk niet nodig. Schroei de steak in een zeer hete pan aan beide kanten in 1½ minuut dicht voor rood, 2 à 3 minuten voor rosé en 4 minuten per kant voor doorbakken. Vergeet dat laatste want, dit vlees is zelfs rauw super lekker. Wikkel de steak vervolgens in aluminiumfolie en laat de steak 20 minuten in een voorverwarmde oven van maximaal 60 graden rusten. Snij de steak in plakken en strooi wat grof zeezout op het vlees. We zijn benieuwd naar je ervaring en vinden het altijd leuk foto’s van je gerecht te ontvangen.