FAQ

Veel gestelde vragen

Wij bestellen in Nederland met uitzondering van een aantal buitengebieden. Als je in zo’n mooi buitengebied woont neem dan telefonisch contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen doen. Na het verwerken worden onze producten direct vacuüm verpakt en ingevroren. De producten worden  diepgevroren op minimaal -20 graden Celsius en worden door onze bezorgers bij je thuis bezorgd.

Je hebt je bestelling altijd binnen 4 dagen in huis, maar we proberen dit sneller voor elkaar te krijgen. We nemen contact met je op om de leverdag en de levertijd met je af te spreken. Hierdoor hoef je niet de hele dag uit het raam te turen en op jouw bestelling te wachten.

We bezorgen 5 dagen per week van maandag tot en met vrijdag maar hebben per dag andere routes. Je bestelling wordt in een logische route geplaatst zodat we geen onnodige kilometers maken.

We hebben je van tevoren benaderd over de besteldag en de besteltijd. Als je toch niet thuis bent, dan zal onze bezorger de bestelling bij de buren afgeven. Als dit niet lukt dan neemt de bezorger de bestelling mee retour en kan je deze gedurende 48 uur bij Egro in Utrecht ophalen op doordeweekse dagen (m.u.v. feestdagen).

Zodra onze bezorger de  bestelling bij je gebracht heef,t  raden we je aan om deze direct in de vriezer te zetten. Op de labels op de producten vindt je de houdbaarheid van deze producten als je ze in de vriezer bewaart. Dit is vrijwel altijd minimaal 3 maanden houdbaar bij -18 graden Celsius. Als je  de producten wilt gaan gebruiken, dan kan je  deze het beste 1-2 dagen van tevoren uit de vriezer halen en ze in de koelkast plaatsen. Na ontdooien zijn de producten beperkt houdbaar en we  raden je af om ze opnieuw in te vriezen.

Door het snel en professioneel invriezen blijft de kwaliteit van onze producten behouden. Wanneer je thuis iets invriest, duurt het redelijk lang voordat het product door en door bevroren is en dat gaat ten koste van de kwaliteit. Bij Egro gaat invriezen in een hoog tempo. Jouw bestelling wordt vervoerd in gekoeld transport zodat de bestelling bevroren blijft tot het moment van aflevering.

Je kan ons vlees het beste ontdooien door het een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen. Ben je vergeten te ontdooien? Doe dit dan niet in de magnetron! De buitenkant gaart terwijl de binnenkant nog bevroren is. Hierdoor wordt het vlees erg taai. Leg de bevroren producten in de verpakking in een bak met koud water. Af en toe het koude water verversen en binnen een half uurtje is het vlees vaak al ontdooid, met behoud van kwaliteit.

ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council. Het is een keurmerk voor geweekte vis en heeft als doel de invloed van het kweken van vis op het milieu te verlagen. Zo zijn er regels met betrekking tot antibioticagebruik, duurzamer visvoer en betere arbeidsomstandigheden van het personeel. Het voer dat de vissen krijgen bevat minder vismeel en meer plantaardig voedsel. Al deze criteria zijn opgesteld door het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met Initiatief Duurzame Handel, de viskwekers en wetenschappers.

MSC staat voor Marine Stewardship Council. Het is een keurmerk voor visproducten die afkomstig zijn van duurzame visserij. Bij duurzame visserij worden visstanden duurzaam beheerd en wordt zo min mogelijk schade toegebracht aan het leven in de zee.

We kopen ons rundvlees bewust in en daarom hebben we DubbelDoel runderen in ons assortiment. Zoals de naam al zegt hebben deze runderen een dubbel doel; na een productief leven als melkkoe worden ze gebruikt als vleesrund voor de slacht. Het slachtmoment wordt door de boer bepaald, die dan let op de verhouding tussen vlees en vet van het DubbelDoel rund. Met de juiste verhouding van vlees en vet krijg je de perfecte combinatie van malsheid en smaak. Bij Heijdra Vleesvee weten ze precies hoe dit moet. Hun rundvleesbedrijf is gespecialiseerd in het afmesten van vrouwelijk rundvee. Voor het afmesten gebruikt het bedrijf gras en mais van eigen land. Aardappelsnippers komen van Nederlands bekendste aardappelfabriek en het bierborstel van Nederlandse brouwerijen. Het krachtvoer komt van een Nederlands familiebedrijf in Genemuiden. Alles, maar dan ook alles van eigen bodem!

Dit is een bereidingswijze wat ervoor zorgt dat het vlees op een lage constante temperatuur in een vacuümzak wordt gegaard, zodat alle smaken in het product blijven en dus niet verloren gaan. Daarnaast wordt het product op een zodanig lage temperatuur bereidt dat de eiwitten niet de kans krijgen om te stollen waardoor het product zijn malsheid zal behouden maar toch gaar wordt. Dit is een techniek die uitermate geschikt is om er nog een tweede bereiding aan te geven in bijvoorbeeld de oven/grill.