DSC_0160@0,5x

Waygu burger gegrild op een houtskoolvuurtje samen met tomaat, sla, gekarameliseerde sjalotjes op een brioche bol met een beetje mayo eronder en ketchup on top!

Even wat info over Wagyu beef:

Wagyu (spreek uit als WAH-gyoo) is een Japans runderras en betekent letterlijk “Japanse (Wa) koe (gyu)”. Het ras wordt al eeuwen in Japan gefokt. Wagyu staat bekend om de intense marmering in het vlees. Het heeft  een verfijnde smaak, textuur en malsheid.

In de Meijiperiode (een periode tussen 1868 – 1912) ontdekten de Japanners de waarde van Wagyu. Ze probeerden  het beste rundvlees van de wereld te ontwikkelen. Om de zuivere bloedlijn te beschermen verboden de Japanners in 1997 zelfs de export van Wagyu dna.

Japanse runderen kunnen via ras, bloedlijnen en geografie nagetrokken worden. Elke rund krijgt individueel een geboortecertificaat waarmee de bloedlijn te herleiden is.