Into the wild

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Overheerlijke wild- en herfstproducten!

De dagen beginnen korter te worden, de regen begint bijna een dagelijkse rol te spelen en de gehele Nederlandse bevolking begint zich van buiten naar binnen te verplaatsen. Dit niet alleen door de restricties opgelegd door de overheid, maar ook omdat herfst is. Het is de tijd van wild, stoofpotjes, regenjassen en binnen genieten. Doe dit nu samen met Egro! Maak in uw weekend wat extra tijd vrij om een culinair hoogstandje op tafel te zetten. Op onze site vindt u talloze heerlijke producten om uw eigen keuken om te toveren in uw eigen restaurant!

In deze wilde tijden biedt Egro een wild- en herfstassortiment aan. De eerste 50 bestellingen krijgen een geweldig boek bij hun levering. Een boek waarin eeuwenoude recepten staan waarmee je het hele gezin kan verbazen!

DSC_0792

Eendenleverterrine met Brioche

Ingrediënten:
– Brioche brood, bij voorkeur ‘Le Fournil’
– Little gem sla
– Balsamicostroop of appelstroop
– Grof zeezout

Bereiding:
Leg het plak eendenleverterrine op een bord en laat het op kamertemperatuur komen. Wanneer de eendenleverterrine op kamertemperatuur is brand je een snee briochebrood en little gem onder de grill of op de grillpan. Laat het lekker knapperig worden, maar zorg dat het niet te donker wordt. Hou het brood en de little gem goed in de gaten wanneer je hiermee te werk gaat! Wanneer het brood en de little gem klaar zijn garneer je ze met de balsamicostroop of met de appelstroop. Bestrooi het met wat grof zeezout. genieten maar!

Tip: Wanneer de terrine op kamertempratuur is komt de smaak het beste tot zijn recht!

DSC_0738

Hertencarpaccio met truffelmayonaise

Ingrediënten:
– Truffelmayonaise
– Old Amsterdam kaas
– Pijnboompitten
– Mesclun sla
– Kappertjes
– Grof zeezout & zwarte peper

Bereiding:
Leg een portie hertencarpaccio op een bord en laat het op kamertemperatuur komen. Zorg dat de carpaccio verdeeld ligt over het hele bord. Zet een pan op laag vuur en doe de pijnboompitjes erin samen met 1 el olijfolie. Hou de pan tijdens het bakken scheef, zodat de olie en de nootjes goed met elkaar mengen. Schep de pitjes continu om, zodat ze niet verbranden. Leg de pitjes op een stukje keukenpapier wanneer ze goudbruin van kleur zijn. Swirl vervolgens de truffelmayonaise over de carpaccio en dresseer het daarna met de sla. Rasp de kaas dun over de carpaccio. Bestrooi het geheel met de pijnboompitjes, kappertjes, grof zeezout en peper.