Kwaliteit

Wij zien nauwgezet toe op de handhaving van de kwaliteit van onze producten. Onze processen zijn zo ingericht dat onze interne kwaliteitscoördinator de kwaliteit in elke fase kan waarborgen.

Kwaliteitsbewaking

Voorraadbeheer, productie, opslag, verpakking, vervoer en distributie vinden in eigen beheer plaats. Gedurende het hele proces zijn onze producten traceerbaar. Naast onze eigen interne kwaliteitscoördinator die de kwaliteit van de producten bewaakt, werken wij op dit gebied nauw samen met het in de voedingsbranche gespecialiseerde FoodAdvies. Met hun advies en deskundigheid werken wij dag in dag uit aan de voedselveiligheid en bewaken wij de kwaliteit van onze producten en processen.

Inspecties en onderzoek

Daarnaast voert het laboratorium van Bureau de Wit zeer regelmatig uitgebreide microbiologische onderzoeken uit. Zo ontvangt u dus niet alleen een goed, maar ook een veilig product om mee te werken en bent u verzekerd van topkwaliteit.

HACCP en EG-erkenningen

Egro werkt volledig volgens de HACCP-richtlijnen en de Europese richtlijnen en is geregistreerd onder nummer NL5731 EG. Deze EG-erkenningen zijn afgegeven door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Egro voldoet hiermee aan de strenge Europese richtlijnen ten aanzien van voedselveiligheid en hygiëne. Op ons EG-nummer zijn bij de NVWA vijftien erkenningen geregistreerd, waaronder:

  • slachthuis voor vrij en gekweekt wild
  • productiebedrijf voor diverse vleesbereidingen
  • uitsnijderij voor wild, vlees en gevogelte
  • koel- en vrieshuis en exportregistratie

Met deze EG-erkenning hebben wij ook het recht om rechtstreeks te importeren en te exporteren.

Kwaliteitscontrole bij onze leveranciers

We controleren niet alleen onze eigen processen grondig, maar doen dat ook bij onze leveranciers. We hanteren hierbij net als bij Egro onze strikte kwaliteitssystemen. Hiertoe bezoeken wij onze leveranciers regelmatig en controleren dan de processen.
Wilt u meer weten over onze kwaliteitsbewaking? Neem dan contact op met Jerry Bos.